بوی کباب ،منطقه پرواز ممنوع درکردستان عراق ومنطقه پرواز ممنوع درکردستان ایران

اهداف پشت پرده نشست هفت حزب و سازمان ناسیونال شونیست وتجزیه طلب کرد ایرانی

یکم:با آغازحملات نظامی به ایران وجنگ تجاوزکارانه دوازده روزه جریانات ناسیونال شونیست وتجزیه طلب کرد نیز به حرکت درآمده اند. با هماهنگی اتاق فکر سازمان جاسوسی آمریکا واسرائیل احزاب وسازمانهای کرد ایرانی وجریانات  قومی ومشکوک در منطقه  کردستان را گرد آوردند ،آنها را به یکدیگر نزدیک کرده تا حداقل در ظاهر آن‌ها را باهم متحدونمایندگان خلق کرد نشان دهند. بازکردن یک جبهه جنگ درشمال کردستان و با یاری اقلیم کردستان  عراق که تحت نفوذ موساد وآمریکا قراردارد ازاهمیت مهمی برخورداراست.جان بولتون مشاورسابق امنیت ملی دونالد ترامپ بارها ازاهمیت حمله نظامی  به ایران از طریق کردستان عراق و سیاست منطقه پرواز ممنوع سخن گفته است.

 

دوم:اخیرا درشبکه های اجتماعی گزارش شده که روز ۲۶ ژوئن ۲۰۲۵، رهبری هفت حزب سیاسی کردستان ایران در یک تلاش جدید برای تقویت هماهنگی و اتحاد سیاسی، جلسه مشترکی را به صورت آنلاین برگزار کردند.

هدف اصلی این جلسه، بحث در مورد راه‌های تشکیل «انجمن (شورای) همکاری و اتحاد» و آغاز روند تدوین چارچوبی برای این همکاری گزارش شده است.

براساس این گزارش ها، هفت حزبی که در این جلسه شرکت کردند عبارتند از:

مصطفی هجری – دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران (PDKI)

عبدالله مهتدی – دبیرکل کومه‌له انقلابی زحمتکشان کردستان ایران (کومه‌له شورشگیر)، (حزب کومه‌له کردستان ایران)

ابراهیم علیزاده – دبیر سازمان کردستان حزب کمونیست ایران – کومه‌له (کومه‌له حزب کمونیست)

حسین یزدان‌پناه – رهبر حزب آزادی کردستان (PAK)

باباشیخ حسینی – دبیرکل سازمان خه‌بات (مبارزه) کردستان ایران – (خه‌بات)

رضا کعبی – دبیرکل کومه‌له زحمتکشان کردستان (KZK) (کومه‌له زحمتکشان)

اهون چیاکو – نماینده حزب حیات آزادی کردستان (PJAK)(پژاک)

بر اساس این گزارش، تنها نفر اول حزب حیات آزادی کردستان (پژاک) حضور نداشت و نماینده ویژه‌ای اعزام کرده بود.رهبران توافق کردند که پیش‌نویس سازوکاری برای همکاری‌های آینده تهیه، مورد بحث و تصویب قرار گیرد و در مراحل بعدی مورد بررسی قرار گیرد. این مقدمه‌ای برای تشکیل انجمن همکاری رسمی بین احزاب در شرق کردستان خواهد بود.در این گزارش گفته شده است، در آینده نزدیک تیمی برای تهیه این پیش‌نویس تشکیل خواهد شد و جزئیات بیشتر در مورد چگونگی تشکیل انجمن (شورا) و زمینه‌های همکاری منتشر خواهد شد.

 

باید تاکید گردد همه این احزاب کردایرانی از تجاوز نظامی به عراق ، سرنگونی رژیم بعث عراق واز طرح منطقه پرواز ممنوع کردستان عراق استقبال کردند.هیچ یک ازاین احزاب وسازمانها حمله نظامی به ایران را محکوم نکرده  ومنتظر فرصت بودند تا بایاری اسرائیل وآمریکا رژیم را سرنگون سازند و یا درنخستین گام منطقه پروازممنوع  را در کردستان ایران بعنوان ضعیف ترین حلقه تجزیه ایران برقرارسازند.

 

سوم: حقیقت این است ایجاد مناطق پرواز ممنوع درچند دهۀ گذشته یکی از مسائل مهم سیاسی و ژئوپلیتکی در میان رویدادهای مختلف جهان بوده است؛ چرا  که سلسله‌ای از تغییرات و رویدادهای دیگر را به دنبال دارد. از جمله رخدادهای تاریخی مهم در منطقۀ خاورمیانه که موجبات تحولات را در این منطقه رقم زد، ایجاد منطقۀ پرواز ممنوع در کردستان عراق بوده است؛ رویدادی که مقدمه‌ای بر تشکیل حکومت اقلیم کردستان تحت رهبری مسعود بارزانی وجلال طالبانی  شد و زمینۀ  نفوذ موساد و اولین تجربۀ زمامداری کردها را که رسمیت بین‌المللی و ماهیت "خودمختار ومستقل " داشته باشد فراهم کرد. تجارب مختلف منطقۀ پرواز ممنوع در کشورهای مختلف در سطح جهانی از جمله یوگسلاوی سابق و کشور لیبی وکردستان عراق از جمله اقدام سیاسی مشخصی است که امپریالیسم آمریکا و اسرائیل درکردستان ایران برایش حساب ویژه ای باز کردند. با توجه به حمله اخیر آمریکا واسرائیل به ایران و طرح سرنگونی رژیم و موضوع  منطقه پرواز ممنوع دردستور کارقراردارد ونشست هفت حزب و سازمان کرد ایرانی را باید دراین چهارچوب مورد تبیین قرارداد.    

 

سی وچهار سال پیش کردهای عراق با حمایت  امپریالیسم آمریکا وانگلیس و فرانسه قیام سرتاسری بزرگی را علیه رژیم بعث عراق برپا و شهرهای کردنشین این کشور را از کنترل نیروهای دولتی خارج کردند، اما در نتیجه حمله گسترده و شدید نیروهای ارتش صدام به مناطق کردنشین، کوچ اجباری بزرگ کردها به ترکیه و ایران صورت گرفت و در نهایت شورای امنیت سازمان ملل تحت فشار آمریکا ، برای حمایت از کردها در مقابل صدام، با تصویب قطعنامه 688 منطقه پرواز ممنوع را در شمال عراق اعلام کرد.گروه بین الملل _ گروه دفاعی، قطعنامه 988 شورای امنیت سازمان ملل متحد که در تاریخ 5 آوریل 1991 تصویب شد، سندی بین‌المللی دربارهٔ عراق است. این قطعنامه طی نشست 2982ام قطعنامه 688 با ده رأی موافق ، سه رأی مخالف (کوبا ، یمن و زیمبابوه ) و دو رای ممتنع ( جمهوری خلق چین و هند ) تصویب شد.

قطعنامه 688 شورای امنیت سازمان ملل متحد مناطق کردنشین در شمال عراق را  منطقه پرواز ممنوع اعلام کرد و درخواست فعالان فرانسه، ایران و ترکیه و ابراز نگرانی از سرکوب سیاسی مردم عراق ، ازجمله افراد کردستان عراق  از عوامل تصویب آن بود و شورای امنیت ضمن اینکه سرکوب مردم توسط رژیم بعث  را محکوم کرد و خواستار این شد که "عراق به عنوان کمک به رفع تهدید صلح و امنیت بین المللی ، به سرکوب پایان دهد و به حقوق بشر جمعیت خود احترام بگذارد، درخواست برای اعلام منطقه پرواز ممنوع در شمال عراق را پذیرفت و این قطعنامه را به تصویب رساند."

 

شورای امنیت همچنین اصرار داشت که عراق اجازه دسترسی سازمان های بین المللی بشردوستانه به مناطق آسیب دیده را صادر کند و از دبیرکل خواست گزارش درمورد جمعیت عراق و کرد تحت تأثیر سرکوب را ارائه دهد.

فرانسه، انگلستان و ایالات متحده از قطعنامه 688 برای ایجاد مناطق ممنوع پرواز عراق و محافظت از عملیات بشردوستانه در عراق استفاده کردند و این اقدام به عنوان اقدامی "نوآورانه" در سازمان ملل محسوب می شود که اعضای شورای امنیت درواکنش به سرکوب داخلی در یک کشور، اصل عدم دخالت در امور داخلی کشورها را در نظر نگرفته و اقدام عملی و مهمی را برای حفاظت از کردهای عراق که با خطر جدی نسل کشی توسط رژیم صدام روبرو بودند؛ انجام داد. شایان ذکراست که این اقدام" نوآورانه" هرگز شامل خلق فلسطین نشده است ونسل کشی در غزه که هزاربار از سرکوب خلق کرد توسط رژیم صدام حسین است،خشن تراست هرگز در مجمع شورای امنیت برای منطقه پرواز ممنوع طرح نگردیده است. 

طرح منطقه  پرواز ممنوع درکردستان دسیسه ای برای مداخله مستقیم نظامی و سرنگونی رژیم صدام حسین بود که پس از  هفده سال محقق شد.

 

چهارم:سی وچهارسال پیش و در ماه مارس 1991 میلادی، کردهای عراق با یاری امپریالیسم غرب به سرکردگی آمریکا پایه خودمختاری و زیربنای تشکیل دولت کنونی اقلیم کردستان که به پایگاه نفوذ موساد تبدیل شده است و در پی  شکست نیروهای صدام در سال 1991 در تهاجم متحدین امپریالیست به رهبری آمریکا در طی عملیات موسوم به طوفان صحرا که در واکنش  وبهانه  حمله عراق به کویت انجام شد، آغازگردید.

شکست عراق در مقابل آمریکا و متحدان آن در کویت، فرصتی را در اختیار کردها قرار داد و راپرین و قیام بزرگ، توسط جبهه کردستانی متشکل از 7 حزب سیاسی کردی که بدنه اصلی آن را دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان(پارتی) تشکیل می دادند در  5 مارس سال 1991 از شهر رانیه که به دروازه راپرین معروف است، آغاز شد و با خارج ساختن این شهر از کنترل نیروهای بعثی دیگر شهرها و مناطق نیز یکی یکی به دست نیروهای پیشمرگ، آزاد شد.

با اعلام منطقه پرواز ممنوع و امنیت حاصل از آن، کردها جانی دوباره گرفته و توانستند اندک اندک به مناطق محل سکونت خود بازگشته و احزاب کرد به ویژه اتحادیه میهنی و حزب دمکرات نیز خودمختاری را در این مناطق اعلام و برپا کردند که در سال 2003 و پس ازسرنگونی رژتم بعث صدام توسط ماشین جنگی آمریکا قانون اساسی تغییر یافته و با ایجاد فدرالیسم دولت اقلیم کردستان به رسمیت شناخته شده و کردها توانسته اند به یکی از بازیگران اصلی صحنه ژئوپلیتیکی و منطقه  بنفع امپریالیسم آمریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل تبدیل شوند.

آیا آنچه در کردستان عراق گذشت واحزاب کرد با همکاری امپریالیسم آمریکا و حمایت های مالی ومعنوی اسرائیل بدان دست یافتند شباهتی با اهداف احزاب و سازمانهای کرد ایرانی که سالهاست تغییر ماهیت داده و رابطه شان با امپریالیسم آمریکا واسرائیل اظهرالمنشمس است ، دارند؟ پاسخ مثبت است. احزاب کرد ایرانی جملگی درطی سالهای اخیر از تجاوز آمریکا به ایران وتشدید تحریمهای اقتصلدی دفاع کرده اند واکنون در جنگ دوازده روزه نه تنها آن را محکوم نکردند بلکه به استقبالش هم رفته اند.نشست اخیر هفت حزب وسازمان کردستان ایران را باید در پرتو تجاوز اخیر اسرائیل وآمریکا به ایران مورد برسی قرارداد.چنین نشستی به هیچ وجه تصادفی نیست.

 

پنجم: ازمنظر حزب ما  نیرویی  که امپریالیسم آمریکا را متحد خود در راه حق خودتعیینی سرنوشت جا می­زند خائن و مزدور امپریالیسم خواهد بود. سرکردگان احزاب کرد ایرانی از هجری ومهتددی گرفته تا آنها که با زبان "چپ وکارگری" سخن می گویند و یا کُردهای سوریه که تحت نام "روژوا و خودمدیریتی" فعالیت می کنند از جمله این مزدوران امپریالیسم هستند و نه خواهان استقرارحکومتی دمکرایتک و مستقل برای همه اهالی و شهروندان جامعه سوای قومیت وملیت ومذهب و آئیین...امپریالیسم آمریکا در هیچ نقطه­ای از جهان نبوده است که حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را به زیر پا نگذاشته باشد. خود امپریالیستها نیز آنرا کتمان نمی­کنند، ولی مزدوران آنها بر جنایات آمریکا سرپوش می­گذارند. کسانی به هر نامی بخواهند آب تطهیر بر سر امپریالیسم بریزند و چنین جلوه دهند که این امپریالیسم متحد خلقها برای آزادی ملی و استقرار دموکراسی است، تنها دشمنی خود را با سایر خلقها برملا می­کنند و نشان می­دهند که تا کجا برای تحقق نظریات ناسیونال شونیستی خویش که عملا قتل­عام سایر خلقهاست، پیش خواهند رفت. ناسیونال شونیسم همدست امپریالیسم و صهیونیسم به ویژه در منطقه خاورمیانه است. به قتل عام مردم غزه بنگرید ، به این توحش و نسل کشی پس از 7 اکتبر بنگرید و سکوت بیشرمانه سازمان های کرد ایرانی ،روژوا در سوریه وکردهای ترکیه متشکل در پ ک ک ... حقیقفتا بیشرمانه است.این همدستی با صهیونیسم این فاشیسم معاصر است و ناقض حق ملل درتعیین سرنوشت و پایمال کردن ابتدایی ترین حقوق انسانی است . به مواضع این احزاب درمورد حمله اسرائیل و آمریکا به ایران بنگرید  این جریانات نه تنها صریحا آن را محکوم نکردند بلکه از تضعیف رژیم ایران " توسط اسرائیل و آمریکا استقبال کردند و آن را مثبت ارزیابی نمودند.

 ملاک تعیین انقلابی بودن یک حرکت و اعتراض در منطقه مضمون ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی آن است.  هیچ کمونیست وانقلابی مبارزی  نمی تواند همدستی کُردهای ناسیونال شونیست را با امپریالیسم و صهیونیسم در منطقه به این عنوان که "کردها" پشت آن هستند، مورد تائید قرار دهند. نمی­شود با انتساب به کردها هر خیانت و جنایتی را توجیه کرد. همدستی با امپریالیسم هرگز به حق خود تعیینی سرنوشت نمی رسد، بلکه به حق تعیین سرنوشت توسط امپریالیسم وصهیونیسم  می­رسد و این وضعیت که این وابستگان به امپریالیسم تا ابد به این حامیان امپریالیسم در منطقه نیاز داشته باشند، تمامی ندارد. آنوقت امپریالیسم درمنطقه پایگاه نظامی و تجاوز بر ضد سایر خلقهای منطقه را پیدا خواهد کرد. باید با این حرکت ارتجاعی، نشستها وتشبثات تجزیه طلبانه و زمزمه منطقه پروازممنوع  به شدت مبارزه کرد. اگر کار امروز به جائی رسیده است که ناسیونال شونیستها کُرد با بی­شرمی و موضع تهاجمی حتی همدستی با امپریالیسم و صهیونیسم رامثبت ارزیابی کرده و آنها را متحد استراتژیک خود جا می­زنند و جاده صاف کن قتل عام خلقهای منطقه به دست این سلاخان بین­المللی هستند، به این علت است که اپوزیسیون فرصت­ طلب ایران با این تفکر به مبارزه نپرداخته و همواره با آنها مماشات نموده، اتحاد عمل برقرار کرده و جبهه واحدی ایجاد کرده است که فقط بر  ضد منافع خلقهای ایران ومنطقه است. این اپوزیسیون فرصت­طلب وترتسکیست ونان قرض ده همه فرصتهای گرانبها را برای مبارزه از دست داده است، زیرا خودش دیگر نه ایده­آلی دارد و نه مرز روشنی میان دوست و دشمن می­کشد. اپوزیسیون فرصت­طلب ایران هنوز با حزب کمونیست کارگری اسرائیلی، به­جای مبارزه همکاری­ صمیمانه می­کند و نسبت به این خیانت ملی؛ بی­تفاوت است. این اپوزیسیون با حزب کمونیست کومله  که یک حریان آلوده به ویروس منصور حکمت و تفکرات ترتسکیستی است مماشات می کند و به او اعتبار می دهد تا سیاست های ارتجاعی اش را با حمایت "سازمانهای فارس" به اجرا درآورد.

 

ششم:حزب کار ایران(توفان) در قرن بیست و یکم به­نقش جهانی و توسعه­طلبانه امپریالیسم و همدستش در منطقه صهیونیسم، بارها اشاره کرده و همواره سیاست اقتصادی آنها را که می­خواهند جهان را با شبکه نئولیبرالیسم به­بند سرمایه­های بزرگ ببندند و میهنپرستی مردم را که از منافع ملی وضد امپریالیستی کشورشان دفاع می­کنند، با تئوری­های صهیونیسم­ساخته­ی ضدمیهنی و"انترناسیونالیستی" که همان انترناسیونالیسم امپریالیستی و نه انترناسیونالیسم پرولتری می­باشد، نفی کرده و توسعه­طلبی امپریالیسم را مترقی جا بزنند، مورد انتقاد قرار داده و با "کمونیستهای" نوکر امپریالیسم و صهیونیسم که هر روز در بساط یکی از این امپریالیستها و نوکران منطقه­ای آنها می­رقصند مبارزه کرده است و می­کند.

 حزب کار ایران(توفان) هرگز از مبارزاتی که مضمون ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی نداشته باشد حمایت نخواهد کرد و تلاش می­کند هر مبارزه دموکراتیک و مطالبات اجتماعی را با این مضمون مترقی پیوند زند تا سره از ناسره شناخته شود و جبهه مردمی سالم از دارو دسته­های همدست صهیونیسم و امپریالیسم و دشمنان میهن ما تشخیص داده شوند. هرگونه تغییر وتحولی درایران ازجمله برانداختن نظام سرمایه داری  جمهوری اسلامی ایران تنها باید با دست مردم ایران و با مضمون مبارزه ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی صورت گیرد وگرنه هیچ تضمینی برای رهائی ایران از چنگال استبداد رژیم جمهوری اسلامی و رژیمهای ضدملی و خودکامه وجود ندارد.

 

 

نقل از توفان شماره ۳۰۵ مرداد ماه۱۴۰۴ ارگان مرکزی حزب کارایران

 www.toufan.org

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan