پیروزی " ائتلاف بزرگ چپ" در انتخابات فرانسه، سیلی محکمی برصورت حزب راسیستی و فاشیستی «اجتماع ملی» تحت رهبری ماری لوپن

حزب راسیستی و فاشیستی «اجتماع ملی» فرانسه تحت رهبری ماری لوپن  دردوردوم انتخابات پارلمان فرانسه، علیرغم نمایش قوی در دور اول انتخابات در جایگاه سوم قرارگرفت. نتیجه دور دوم انتخابات پارلمان فرانسه غافلگیرکننده بود زیرا "ائتلاف بزرگ چپ" 182 کرسی به دست آورد، ائتلاف میانه رو امانوئل ماکرون 163 کرسی و حزب راسیستی ماری لوپن با 143 کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت. جبهه " اجتماع ملی" در دور اول انتخابات پارلمان فرانسه پیشتاز بود اما در این دور نتوانست جایگاه اول را کسب نماید.

فرانسه اکنون وارد دوره ای از عدم اطمینان بی سابقه در مورد شکل دولت آینده و نخست وزیر احتمالی آن شده است. ماکرون قول داده است که به عنوان رئیس جمهور باقی بماند، اما یکشنبه شب پس از پایان انتخابات  به طور علنی در مورد نتایج انتخابات صحبت نکرد و از مردم خواست محتاط باشند تا نتایج نهایی صبح دوشنبه مشخص شود. ممکن است هفته ها طول بکشد تا دولت در فرانسه تشکیل شود و مشخص نیست این روند با بازی های المپیک که قرار است در کمتر از سه هفته دیگر در پاریس آغاز شود، چگونه پیش رود.

«گابریل اتل»، نخست وزیر فرانسه اعلام کرد صبح دوشنبه استعفای خود را به رئیس جمهور ماکرون خواهد داد. وی گفت: "در صورت لزوم می توانم برای کوتاه‌مدت در سمت خود باقی بمانم تا دولت جدید تشکیل شود. امشب، عصر جدیدی آغاز می‌شود و سرنوشت فرانسه بیش از همیشه در پارلمان رقم خواهد خورد."

باید گفت با توجه به نتایج انتخابت پارلمان فرانسه برای تشکیل دولت لازم است احزاب و ائتلاف‌های راه‌یافته به پارلمان ائتلاف کنند. ائتلاف جبهه جدید مردمی که بیشترین کرسی‌ها را تصاحب کرده، برای تشکیل دولت اعلام آمادگی کرده است.

 انتخابات روز یکشنبه در فرانسه منجر به شکست غیر منتظره احزاب راسیستی وفاشیستی شد. در دور اول این انتخابات، جریان مهاجر ستیز وفاشبست "اجتماع ملی" در جایگاه نخست قرارداشت و ائتلاف "بزرگ احزاب چپ‌" جایگاه دوم را به خود اختصاص داده بود. حزب ماکرون در دور نخست انتخابات در جایگاه سوم قرار داشت و به لطف مشارکت بالای مردم فرانسه - که ناشی از نگرانی از قدرت‌گیری فاشیسم  بود - توانست به دور دوم راه پیدا کند.

«جردن باردلا» یکی ازرهبر جریان "اجتماع ملی" پس از نتایج دور دوم انتخابات گفت:

"احزابی که برای متوقف کردن ما با یکدیگر متحد شده بودند اتحادی شرم آور را تشکیل دادند. به قدرت رسیدن جبهه" اجتماع ملی" ادامه خواهد یافت. جزر و مد در حال افزایش بوده و این بار به اندازه کافی بالا نرفت، اما همچنان به رشد خود ادامه می دهد و پیروزی ما به تعویق افتاده است."

بیش از200 نامزد از "ائتلاف چپ" و میانه هفته گذشته از دور دوم انصراف دادند تا از تقسیم آرا و پیروزی جریان  راسیستی فاشیستی "اجتماع ملی" ممانعت به عمل آورند. این احزاب از رای دهندگان خواسته بودند از هر نامزدی غیر از نامزدهای احزاب" اجتماع ملی" حمایت کنند  تا از دستیابی این جریان راسیبستی به اکثریت مطلق آراء و تشکیل دولت جلوگیری کنند.

حزبی که به نام "اجتماع ملی" توسط ژان ماری لوپن در سال 1972 تأسیس شد،حزبی راسیستی وفاشیستی است که توسط چپ ها و میانه روها به عنوان خطری جدی برای دموکراسی و آزادی افشا شد. سیاست های شدیدا راسیستی، یهودی ستیزی و مسلمان ستیزی وفاشیستی این حزب نشان  می دهد که اکثریت رای دهندگان فرانسوی همچنان جریان "اجتماع ملی" را خطرناک برای جامعه  می دانند.این نتایج همچنین ضربه‌ای برای امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور میانه‌رو فرانسه بود که در پی موفقیت جریان راست افراطی فرانسه در انتخابات پارلمان اروپا،  پارلمان را منحل و اعلام انتخابات زودهنگام کرد، با این امید که اعتبار از دست رفته حزب خود را احیا کند.

در دور اول انتخابات پارلمان فرانسه، سه بلوک سیاسی بزرگ رقابت کردند که عبارت بودند از «اجتماع ملی» ائتلاف میانه‌روی «ائتلاف با هم» به رهبری «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و ائتلاف «جبهه مردمی نوین» متشکل از نیروهای چپ، چپ میانه و سبز.

نتایج شمارش آرا در مرحله اول نشان داد که حزب راستگرای «اجتماع ملی» متعلق به «مارین لوپن» حدود ۳۳.۲ درصد آرا را در مرحله اول به دست آورد و صدرنشین انتخابات پارلمانی فرانسه شد؛ آرایی که حدود پنج درصد بیشتر از ائتلاف جناح چپ «جبهه جدید مردمی» است که ۲۸.۱ درصد آرا را کسب کرد. ائتلاف میانه‌روی امانوئل ماکرون نیز با حدود ۲۱ درصد آرا در رتبه سوم قرار گرفت.

حزب کمونیست کارگران فرانسه  درارگان مرکزی خود "لافورش"درمورد وضعیت  کنونی جنین نوشته است:
"در این میان، فضا در جنبش کارگری و مردمی تغییر کرده است، هم به این دلیل که تهدید قریب الوقوع  جبهه راسیستی فاشیستی " اجتماع ملی" سیلی محکومی خورده عقب نشینی کرده است و هم به دلیل اینکه مطالبات سیاسی، اجتماعی و محیط زیستی بخشی از بسیج انتخاباتی است که آن را ممکن ساخته است.سرمایه داران بزرگ هیچگاه اشتباه نمی کنند.اینکه می بینیم امتناع اصلاحات بازنشستگی دوباره روی میز آمده است، که تقاضا برای خروج - و نه فقط تعلیق - اصلاحات بیمه بیکاری مطرح می شود، خشمگینند. باشد که افزایش دستمزدها و به ویژه حداقل دستمزدها دوباره قوت بگیرد.هیچ کس باور ندارد که تحمیل این مطالبات و همه مطالبات دیگر بدون مبارزه، بدون بسیج و بدون سازماندهی بر اساس آن ممکن است."
 
 علل عروج فاشیسم در اروپا بویژه درفرانسه وسایر ممالک رابایددر اجرای ریاضت اقتصادی نئولیبرالی ، خصوصی سازیها، کاهش دستمزدها، لغوپیمانهای جمعی وتضعیف فعالیتهای سندیکایی، تصویب قوانین ضد پناهندگی، افزایش بودجه نظامی وتشدید اختلافات طبقاتی وگسترش بیکاری وفقر.....مورد تبیین قرارداد..رشد روزافزون خارجی ستیزی، راسیسم وفاشیسم نتیجه طبیعی سیاست افسارگسیخته سرمایه داری نئولیبرالی وهدف گرفتن معیشت اقتصادی کارگران وعموم زحمتکشان است. فاشیسم فرزند خلف سرمایه داری است وشبحی که هم اکنون دراروپا درگشت وگذاراست حاصل بحران اقتصادی سرمایه داری امپریالیستی است که باید با نابودی دستآوردهای طبقه کارگر وجنگ وخونریزی حل گردد.مشت کوبنده "اِتتلاف بزرگ چپ" برحزب فاشیست" اجتماع ملی" فرانسه نویدبخش است وتاثیر به سزایی بر جنبش های ضد فاشیستی درسایر ممالک اروپایی می گذارد.

 

 

نقل از توفان شماره293ارگان مرکزی حزب کارایران مرداد ماه1403

 

www.toufan.org

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan