اصلاحات اخیر رئیس جمهور با تکخوانی زنان شروع شد

 

یکی از مشکلات لاینحل جمهوری اسلامی از بدو پیدایشش، در کنار مسایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، نظامی، سیاست خارجی، سیاست داخلی و سیاستهای دانشگاهی و علمی و...، مشکل با نیمی از جمعیت ایران است. یعنی مشکل زن در اجتماع و مترتب بر آن صدای زن است. علمای اسلام، مانند فیلسوفان یونان جدل می کنند که آیا صدای زن باید از حلقومش در آید و یا زن باید خفه شود و حرف نزند. دلیلشان چیست؟ صدای زن فتنه انگیز و مُسَکّر است. این "اختلاف ایدئولوژیک" که کمر و ستون دین اسلام را تا کنون شکسته است، از بدو انقلاب وجود داشته و روسای جمهور مصلح و یا مستبد، تنها پیچ مهره این مشکل را شل و سفت کرده اند و می کنند. مشکل جمهوری اسلامی شده حجاب زن و صدای زن. "این مشکل" ولی در هر خانواده ای به عنوان مادر، خواهر، همسر و دختر وجود دارد.

از آن همان بدو انقلاب خانمهائی بودند که به عنوان خودی ها در مجلس شورای اسلامی با صدای خود سخنرانی های غَرّا می کردند و مورد ایراد قرار نمی گرفتند. حتی خانم رجائی همسر شهید زنده، نخست وزیر مقتول کارش در مجلس به جائی رسید و افاضاتی کرد که موجبات عصبانیت مهندس مهدی بازرگان را فراهم کرده و وی در سخنرانی خویش نسبت به این خانم محجبه که در میان دوستان و غربا مشهور به "عفیفه" بود و صلاحیت نمایندگی اش سرانجام مورد اعتراض قرار گرفت، با عرض پوزش از خوانندگان توفان اظهار کرد: "آنکس که به ما نریده بود. کلاغ کون دریده بود". پس می بینیم خانمهای "عفیفه" اسلامی و بزبانی خودی ها و خودمونی ها، از حق حرف زدن و تک نوائی هم برخوردار بوده اند.

خانم فاطمه هاشمی رفسنجانی، دختر رئیس دزدها عالیجناب سرخپوش و مسئول ترورهای داخل و خارج کشور، آقای علی اکبر هاشمی رفسنجانی و خانم طالقانی و سخنگویان زن دولت، بارها و بارها سخنرانی کرده اند و کسی از آقایان اسلامی، از صدای خانمها احساس نگرانی و استحاله نمی کرده است. اگر خانمها به قرائت قرآن می پرداختند و اذان می گفتند و در نشست شبهای احیاء از روی مفاتیح الجنان به تلاوت اوراد و آیه ها در دستگاههای موسیقی ایرانی می پرداختند، کسی بر آنها ایرادی نمی گرفت، ولی به ناگهان تکخوانی زنان غیر خودی که خودمونی نیستند، مفسده برانگیز شده و ممنوع گردیده است. تکخوانی زنان غیر خودی مظهر فساد شده که خداوند تبارک تعالی آن را منع کرده بوده است. تکخوانی زن ایرانی جرم است، ولی پارازیتهای خواهران محجبه اسلامی به گوش آیات عظام نوازشگرِ جان می باشد. 

مقاومت زنان ایران و بی توجهی مردم کشور ما به این یاوه گوئی های حاکمیت، رژیم جمهوری اسلامی را مجبور کرد که در قرآن تجدید نظر کند و "رویزیونیست" شود. بر همین اساس وزیر ارشاد، آواز خواندن "تکخوان‌های زن" را بدون ایراد توصیف و اعلام کرد که طبق نظر مراجع، اگر صدای زنان تک خوان موجب مفسده!!؟؟ نشود ایرادی ندارد(گفته نشده در چند نفر مرد باید ایجاد مفسده کند تا ممنوع شود-توفان). یکی از نشریات ایران نوشت: "در پی بحث‌های فراوانی که اظهار نظر سخنگوی خانه موسیقی- داریوش پیرنیاکان، مبنی بر اینکه به چه دلیل خانم ها نمی‌توانند آواز بخوانند براه انداخت، صبح امروز وزیر ارشاد جمهوری اسلامی ایران- علی جنتی، در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعداد خانم های آوازه خوان که تک‌خوانی می کنند، اظهار نظر کرد که طبق نظر مراجع اگر صدای تک خوان‌ها موجب مفسده نشود ایرادی ندارد؛ او اضافه کرد که "تعدادی از مراجع در این باره چنین نظری دارند". وزیر ارشاد درباره هویت این مراجع، تعداد آنها در میان فقها و مقام و مرتبه آنها در سلسله مراتب روحانیت توضیحی نداد."

نویسنده مقاله سپس این پرسش را مطرح می کند که: "آیا این اظهار نظر به معنای باز شدن فضای هنری کشور و بویژه صحنه های موسیقی و تک آواز خوانی برای زنان ایران خواهد بود؟". وی در توضیح اینکه دلایل این تصمیم گیری چه بوه است می افزاید: "داریوش پیرنیاکان- از اعضای هیأت مؤسس خانه موسیقی، در چهاردهمین جشن خانه موسیقی که چندی پیش برگزار شده بود، از فقهای کشور خواست که درباره موسیقی پاسخگو باشند و توضیح دهند چرا می گویند موسیقی حرام است؟

داریوش پیرنیاکان، سپس از دکتر علی شریعتی نقل قول کرد که گفته بود هیچ آیه‌ای در قرآن درباره حرام بودن موسیقی وجود ندارد؛ وی در همین سخنرانی خواستار آزاد شدن آواز خوانی تک صدائی بانوان شد.

پس از انتشار وسیع این سخنان در رسانه‌ها، خانه موسیقی اعلام کرد که سخنرانی داریوش پیرنیاکان در روز جشن خانه موسیقی، بیان نظرات شخصی او بوده و دیدگاه رسمی خانه موسیقی نیست.

روز گذشته، پس از آنکه نام پیرنیاکان بخاطر همین سخنان بر سر زبان‌ها افتاده بود، وی در یک اقدام غیرمنتظره از سمت دبیر و سخن‌گوئی خانه موسیقی استعفا داد؛ حادثه ای که بسیاری آنرا «عقوبت» گفته‌های او درباره موسیقی تفسیر کردند. در پی اعلام استعفای دبیر این تشکل، هیأت مدیره خانه موسیقی، اعلام کرد که در جلسه آینده دبیر و سخنگوی جدیدی معرفی خواهد کرد.

سخنان غیرمنتظره امروز وزیر ارشاد درباره بی ایراد بودن تک آواز خوانی خانم ها، تا لحظه تنظیم این خبر با واکنش‌های موافق و مخالف روبرو نشده است."

شگفت انگیز این است که چرا این فقهای بزرگ در کتاب مقدس قرآن به پژوهش نمی پردازند تا ادعاهای دکتر علی شریعتی را تکذیب کنند. اگر شریعتی حقیقت را می گوید و شنیدن صدای زن حرام نیست پس باید فقها دروغ بگویند.

مهم ولی این است که مانع فریبکاری شویم و نگذاریم اقداماتی از این قبیل را به عنوان اصلاحات جا بزنند و سر مردم را با این افسانه ها گرم کنند که فریدون روحانی با تساوی کامل حقوق زن و مرد موافق است و آنرا مغایر اسلامی نمی داند، ولی اشخاص مجهولی مانع از تحقق این خواستها می شوند. روحانی می خواهد، ولی امدادهای غیبی، "آنها" نمی گذارند.

اصلاحات همیشه باید با تکیه بر مردم، با اعتقاد به نیروی مردم صورت پذیرد. تنها کسانی قادرند اصلاحات کنند که به مردم تکیه و ایمان دارند و رای مردم را رای قطعی می دانند و نه انتخابات مهندسی شده را، و مصمم اند قدرت را به دست مردم دهند و نه اینکه برای حفظ قدرت خود مردم را گمراه کرده و به دنبال نخود سیاه بفرستند. خانم ها تکخوانی کنند و یا کُر خوانی، ساختار سیاسی اقتصادی این نظام سرکوبگر تغییری نمی کند. روزی که همه خانمها در کنار همه آقایان با خواندن شعار سرنگون باد رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی به میدان آیند، کسی قادر نیست جلوی این موسیقی اصیل و شور و شوق بر انگیز را بگیرد. آنوقت همه آنها که مفسده می شوند باید گور خود را بکنند.

 

بر گرفته از توفان شماره   166 دی ماه 1392 ژانویه  سال 2014،  ارگان مرکزی حزب کار ایران(توفان)

صفحه حزب کار ایران (توفان) در شبکه جهانی اینترنت

www.toufan.org

نشانی پست الکترونیکی(ایمیل)

toufan@toufan.org

http://rahetoufan67.blogspot.se/

http://kanonezi.blogspot.se/

http://www.kargareagah.blogspot.se/

سایت کتابخانه اینترنتی توفان

http://toufan.org/ketabkane.htm

سایت آرشیو نشریات توفان

http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/toufan.hezbekar

توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts